Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykahússal töltött kelkáposzta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékonyra szeleteljük, és kevés olvasztott vajban megpirítjuk.

A káposztaleveleket megmossuk, a vastag ereket kivágjuk, megsózzuk.

A pulykacsíkokat a káposztalevelek közepére egyenletesen eloszlatva fektetjük. Sózzuk, borsozzuk, felcsavarjuk, a végeit rálapítjuk.

A tekercseket mély tálba helyezzük, és vajban minden oldalát barnára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pároljuk, ezután felöntjük a borral és a húslevessel, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.

A megfőtt tekercseket kivesszük, a főzőlét leszűrjük. A citromlét a tojássárgákkal összekeverjük, majd melegítés közben hozzáadjuk a tejfölt és a főzőlét. Sóval, cayenne borssal és sárfánnyal fűszerezzük, krémesre főzzük.

Kevés krémet a tekercsek alá helyezve párolt rizzsel tálaljuk. A maradék mártást külön edényben helyezzük az asztalra.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss