Elkészítés: A húst vékonyra szeleteljük, és kevés olvasztott vajban megpirítjuk.
A káposztaleveleket megmossuk, a vastag ereket kivágjuk, megsózzuk.
A pulykacsíkokat a káposztalevelek közepére egyenletesen eloszlatva fektetjük. Sózzuk, borsozzuk, felcsavarjuk, a végeit rálapítjuk.
A tekercseket mély tálba helyezzük, és vajban minden oldalát barnára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pároljuk, ezután felöntjük a borral és a húslevessel, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
A megfőtt tekercseket kivesszük, a főzőlét leszűrjük. A citromlét a tojássárgákkal összekeverjük, majd melegítés közben hozzáadjuk a tejfölt és a főzőlét. Sóval, cayenne borssal és sárfánnyal fűszerezzük, krémesre főzzük.
Kevés krémet a tekercsek alá helyezve párolt rizzsel tálaljuk. A maradék mártást külön edényben helyezzük az asztalra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre