Elkészítés: A kelkáposzta torzsáját eltávolítom, leveleire szedem, a vastag ereket kivágom, sós, ételízesítős vízben kb. 10 percig - amíg össze nem esik - előfőzöm, majd leszűröm.
A vékony csíkokra aprított szalonnát kevés olajon kisütöm, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a húst fehéredésig pirítom benne. Erőteljesen fűszerezem, kevés vizet aláöntve kb. 15 percig párolom.
A rizst kevés olajon felhevítem, másfélszeres mennyiségű forró vízben sóval, borssal megpárolom.
Egy 40x30-as tepsit vékonyan kiolajozok, a káposzta felét elterítem benne. Elegyengetem rajta a rizst és a húsos ragut, meglocsolom 1 pohár tejföllel, befedem a maradék káposztalevelekkel, végül a másik pohár tejföllel bevonom a tetejét.
Kevés olajjal meglocsolom, és előmelegített 220 fokos sütőben fedetlen sütöm kb. 1 órát, ameddig a teteje és a szélek szépen megpirulnak.
Sütés után rövid ideig pihentetem, majd a tepsiben adagokra kockázva tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre