A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk, majd a reszelt fokhagymákat is megfuttatjuk rajta.
A pulykahúsmasszába adagoljuk a zabpelyhet, a tojást, a reszelt répát és krumplit, a fehérbort, mustárt, az ízlés szerinti sót, borsot, fűszereket, és kihűlt hagymát.
Kiolajozott tepsiben hosszúkás alakra formázzuk a fasírtmasszát, zsemlemorzsával a tetejét megszórjuk, és kb. 1 dl forró olajjal (sisteregjen) meglocsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig szép pirosra sütjük. Közben a szaftjával néha meglocsolgatjuk.
A körethez a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágva sós vízben félig megfőzzük, majd tűzálló tálban összekeverjük kb. fél dl olívaolajjal, és megszórjuk a szárított rozmaringgal. Forró sütőben pirosra sütjük.
A pulykafasírtot a rozmaringos sült krumplival kínáljuk.