Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykacsíkok csirkemájjal és gombával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csíkokra vágott pulykamellett csirke fűszersóval
beszórjuk, összekeverjük a csíkokra vágott szalonnával, és 1 órát állni hagyjuk.

A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk, a gombát vastagabb szeletekre, a hagymát karikákra.

Egy edénybe olajat öntünk, és belerétegezzük a hozzávalókat, rétegenként olajat öntve rá. Fontos a sorrend: hagyma, hús, szalonna, gomba, máj, olaj. Az edényt lezárjuk, 2-3 napig a hűtőben pácoljuk.

A szűrőkanállal kiszedett pácolt finomságot forró tárcsán sütjük, közben lapáttal forgatjuk. Köretként előfőzött apró szemű újkrumplit is süthetünk a tárcsa közepén.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek