Elkészítés: A wakame algát tálba tesszük, felöntjük 5 dl hideg vízzel, és 30 percet áztatjuk. A megtisztított piros paprikát, sárgarépát vékony csíkokra metéljük. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk.
A megmosott, leszárított pulykamellfilét éles késsel nagyjából 1 centi széles és 4-5 centi hosszú csíkokra vágjuk, majd nem túl szorosan bambusznyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a szezámolajjal.
A beáztatott algát - amikor jól megszívta magát vízzel - leszűrjük, lecsepegtetjük, és salátás tálba tesszük. Rászórjuk a paprika- és sárgarépacsíkokat, lazán összeforgatjuk.
A szószhoz a szójaszószt kis tálba öntjük, belereszeljük a friss gyömbért, hozzáöntjük a szezámolajat, összekeverjük.
Végül a pulykanyársakat a saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tányérra tesszük, és wakame algasalátát, gyömbéres szójaszószt kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre