Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulyka Wellington módra

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Célszerű a húst is és a gombamártást is előző nap előkészíteni. A húst tűzdeljük meg a szalonna felével és a 4 gerezd fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, jól kötözzük össze, és takarjuk be a maradék szalonnával.

Tegyük egy tepsibe, köré szeljünk 1 hagymát, locsoljuk meg a fehérborral és 2 evőkanál olajjal. Süssük puhára.

A maradék hagymát kockázzuk fel és 1 evőkanál olajon pároljuk meg, majd tegyük bele az apróra vágott gombát, a paradicsompürét, kakukkfűvet, sót, borsot, és 10 percig pároljuk együtt. Majd hűtsük ki (egy éjszakára tegyük hidegre). Ha kihűlt, keverjünk bele 1 tojást és a lisztet.

Másnap a leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük rá a gombamártást, tegyük bele a húst, és burkoljuk be a tésztával. A tetejét kenjük meg tojássárgájával. Süssük szép pirosra.

Vajban párolt zöldséggel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss