Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás sült puliszka

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábosban 5 dl vízhez keverjük a kukoricalisztet, és állandó kevergetés mellett megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és sűrű kását készítünk belőle. Míg forró, hozzákeverjük a vajat és 10 dkg reszelt sajtot. Félretesszük és kihűtjük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk először a felaprított gombát, majd a felkockázott sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk és 3-5 perc alatt összesütjük. Hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk vágott petrezselyemmel és összeforraljuk.
  3. Kiolajozott tepsibe helyezzük a kukoricagombócokat és meglocsoljuk a gombás-sonkás tejszínes raguval.
  4. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt összesütjük.

    Nézd meg az elkészítést videón is >>> 

VARIÁCIÓK KUKORICADARÁRA: A KÁSA, A POLENTA, A PULISZKA ÉS TÁRSAIK >>> 

OLCSÓ, KIADÓS ÉS FINOM: ÍGY KÉSZÍTHETSZ TÖKÉLETES PULISZKÁT, POLENTÁT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss