Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha túrógombóc glutén- és laktózmentesen

35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A túrót egy tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a két felvert tojást, a citrom reszelt héját, megsózzuk, majd hozzáadjuk a rizsdarát. Alaposan összekeverjük, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Apró gombócokat gyúrunk a masszából, majd forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük a gombócokat.
  3. A zsemlemorzsát kevés növényi zsiradékon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. Megszórjuk darált dióval, enyhén összepirítjuk, majd félretesszük.
  4. Elkészítjük az öntetet: az erdei gyümölcsöket a nádcukorral felolvasztjuk, hozzá öntjük a kókusztejszínt, majd az öntettel meglocsoljuk a túrógombócokat.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a túrógombóc laktóz- és gluténmentesen


Megjegyzés

Ez a glutén- és laktózmentes túrógombóc puha és könnyű, és legalább olyan finom, mint az eredeti változat. - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek