Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós lekváros linzer

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat, a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Lehetőség szerint a margarinnal gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg túlzottan. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. A tésztát 15 percet pihentetjük, hűvös helyen.
  2. A tésztát vékonyra (2-3 mm-esre) nyújtjuk, linzer kiszúróval (vagy egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-12 perc alatt megsütjük. A lekvárt eközben összekeverjük a rumaromával. (Elhagyható)
  3. A sütikből 2-2 darabot (egy sima és egy lyukas) összeragasztunk a lekvárral, és megszórjuk vaníliás porcukorral. 

    LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 


Megjegyzés

Első probálkozásra is isteni finom lett, omlos, puha. Egy pohár tejjel, a meleg nappaliban takaroba burkolva, isteni koraesti időtöltés linzert majszolni. Barack helyett szoktam meggy- vagy málnalekvárral is ragasztani, de áfonyalekvárral is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok! - Meszykate

Ezek is érdekelhetnek

Friss