A puha és omlós lekváros linzer elkészítéséhez először a száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat keverjük össze.
Ezt követően a lehető leggyorsabb mozdulatokkal, hogy ne olvadjon meg, belemorzsoljuk a hideg vajat.
Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. Az omlós linzer tésztáját 15 percre hűvös helyre tesszük és pihentetjük.
A pihentetést követően a tésztát 2-3 milliméter vékonyra nyújtjuk, linzer kiszúróval (vagy egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A lekvárt eközben összekeverjük a rumaromával. (Ez a lépés elhagyható!)
A sütikből 2-2 darabot (egy sima és egy lyukas) összeragasztunk a lekvárral, és megszórjuk vaníliás porcukorral.
Első probálkozásra is isteni finom lett, omlos, puha. Egy pohár tejjel, a meleg nappaliban takaroba burkolva, isteni koraesti időtöltés linzert majszolni. Barack helyett szoktam meggy- vagy málnalekvárral is ragasztani, de áfonyalekvárral is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok! - Meszykate
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!