Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós lekváros linzer

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A puha és omlós lekváros linzer elkészítéséhez először a száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat keverjük össze.
  2. Ezt követően a lehető leggyorsabb mozdulatokkal, hogy ne olvadjon meg, belemorzsoljuk a hideg vajat.
  3. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. Az omlós linzer tésztáját 15 percre hűvös helyre tesszük és pihentetjük.
  4. A pihentetést követően a tésztát 2-3 milliméter vékonyra nyújtjuk, linzer kiszúróval (vagy egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A lekvárt eközben összekeverjük a rumaromával. (Ez a lépés elhagyható!)
  6. A sütikből 2-2 darabot (egy sima és egy lyukas) összeragasztunk a lekvárral, és megszórjuk vaníliás porcukorral. 

    LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 


Megjegyzés

Első probálkozásra is isteni finom lett, omlos, puha. Egy pohár tejjel, a meleg nappaliban takaroba burkolva, isteni koraesti időtöltés linzert majszolni. Barack helyett szoktam meggy- vagy málnalekvárral is ragasztani, de áfonyalekvárral is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok! - Meszykate

Ezek is érdekelhetnek

Friss