Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús

Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!

1. Hamarabb megpuhul a főtt hús, ha a húsleves főzőlevébe egy kanál gyenge ecetet teszünk.

2. A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg levesben főzzük meg, majd hűtsük ki, és néhány óráig hagyjuk ázni a lében. Csak ezután süssük ki.

3. A marhaszeletet ecet és olaj keverékében hagyjuk állni két ótán át, de közben forgassuk meg néhányszor. Ha így sütjük ki, sokkal puhább lesz.

4. A szárnyashúst sütés vagy főzés előtt locsoljuk meg citromlével. Ettől omlósabb lesz.

5. Az öregebb állatok - marha, liba vagy vadak - húsát néhány napra tegyük olajos, esetleg ecetes páclébe, így a hús porhanyósabb lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss