Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha, foszlós húsvéti kalács

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A foszlós húsvéti kalács elkészítéséhez először keverjük alaposan össze a kovászhoz a tejet, az élesztőt és a lisztet, takarjuk le, majd hagyjuk 45 percet pihenni.
    2. A tészta elkészítéséhez szitáljuk tálba a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, a porcukrot, a kovászt, végül a sót, majd gyúrjuk kb. 10 percet. Ha ezzel megvagyunk, keverjük hozzá a puha vajat is és jól dolgozzuk össze a tésztát.
    3. Éjszakára tegyük a hűtőbe lefóliázva, majd másnap miután megformáztuk, kenyérformában hagyjuk megkelni.
    4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Amikor a duplájára nőtt a tészta tegyük a forró sütőbe és süssük 50 percet. Majd vegyük ki, kenjük meg a tojással a kalácsot, és visszatolva, további 20 percig süssük innentől már csak 130 fokon.
    5. Húsvéti sonka, főtt tojás és zöldségek illenek mellé, de vajjal vagy lekvárral megkenve is nagyon finom.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti foszlós kalács!

Megjegyzés

Foszlós és puha húsvéti kalácsot készíthetsz a recept alapján. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss