Felkockázunk 2 tábla csokoládét, és megolvasztjuk a vajjal, majd félretesszük hűlni. Egy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliát és az olvasztott vajas csokit, majd alaposan elkeverjük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a sóval, majd apránként a csokis masszához adjuk. Összedolgozzuk, majd a masszába keverjük a 3. tábla csokit apró darabokra vágva. A tésztát lefedjük, és legalább egy órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és két sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. Nedves kézzel kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk a masszából, szétlapítjuk és egymástól kb. 5 cm-re lerakjuk őket a tepisben. Ezután 9-11 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve a sütőlapon hagyjuk kihűlni mindet.