hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-tejszínes almaleves

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az almaleves elkészítéséhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd apróbb kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat. Belecsavarjuk a citrom levét, végül az almakockákat, és lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben a pudingport alaposan elkeverjük a tejszínnel. Amikor a leves elkészült, adagonként hozzákeverjük a tejszínes pudingport. Megvárjuk, amíg újra felforr, közben folyamatosan kevergetjük. Ahogy picit sűrűsödni kezd, az almalevest levesszük a tűzről. Picit kevergetjük még.
  4. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek