hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-tejfölös kalács

MME MME
11 4.3/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • A pudinghoz:
  • 1 l tej
  • 2 csomag pudingpor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 kanál cukor
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 3 kis pohár tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A pudinghoz szokás szerint megfőzzük a pudingot. Ha vaníliás piskótát csinálok, kakaós pudingot főzök, ha pedig kakaós piskótát csinálok, vaníliás pudingot főzök. (De szerintem lehet például szamócás vagy bármilyen más pudingot is csinálni.)

A piskótához a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzáöntjük a vizet és a olajat, újra kikeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is (ne keverjük nagyon, hogy ne essen le). A piskótát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük. Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.

A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrűre főzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, megszórjuk csokireszelékkel vagy édes kakaóporral. A krém nagyon finom, más kalácsra is szoktam használni.

Megjegyzés

Bocsánatot kérek a hibákért, szlovák vagyok, de szerintem a kalács önöknél is nagyon ízleni fog. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss