Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos szelet banánnal

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromaroma
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A kenéshez:
  • 16 dkg sárgabaracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 6 banán
  • 1 citrom leve
  • A banánkrémhez:
  • 2 lap zselatin
  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag banános pudingpor
  • 2 dkg margarin
  • 4 dl tejszín
  • A csokoládékrémhez:
  • 2 csomag csokolás tortakrémpor
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl hideg tej
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A kb. 30x35 cm-es sütőformát sütőpapírral kibéleljük. A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a pudingporral együtt a tojásos masszához szitáljuk. A masszát az előkészített sütőformába öntjük, és egyenletesen elkenjük.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk és megsütjük. A megsült süteményt a sütőkeret eltávolítása után hagyjuk kihűlni. Ezután vízszintesen kettévágjuk.

Az alsó lapot a megtisztított keretbe visszahelyezzük, és megkenjük a lekvárral. A banánszeleteket a süteményre helyezzük, és a citrom levével meglocsoljuk.

A banános krémhez a lapzselatint a tasakon előírtak szerint beáztatjuk és félretesszük. Egy főzőedényben a tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A tűzről az edényt lehúzzuk, az előkészített zselatinokat kinyomkodjuk, majd a margarinnal együtt a forró krémhez keverjük, és többször megkeverve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot. A kész krémet a banánokon egyenletesen elsimítjuk, majd 40 percre a hűtőbe helyezzük.

A csokoládés krémhez a tejszínt és a hideg tejet egy keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel 3 perc alatt habosra verjük. A krémet habzsákba szedjük, és közepes átmérőjű nyomócsövön a süteményre krémcsíkokat nyomunk belőle. A süteményt 60 percig hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kivesszük a keretből és szeleteljük, végül kókuszreszelékkel meghintjük.

Megjegyzés

Ez a remek sütemény az ünnepi asztal kíváló deszertje is lehet. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss