Elkészítés: A piskótát megsütöm úgy, hogy a 6 tojás sárgáját habosra kavarom a cukorral, majd hozzászitálom a liszt, kakaó és sütőpor keverékét. Ehhez forgatom a sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket. 160 fokon sütöm, kb. 30-40 percig.
A vaníliapudingot 4 dl tejjel és 3 kanál cukorral megfőzöm, hagyom kihűlni, majd hozzákavarom a vajat. Az étcsokis pudingot 6 dl tejjel és 3 kanál cukorral megfőzöm, és még forrón az étcsokit belerakom, majd a rumot is. A diót durvára töröm és megpirítom.
A kihűlt piskótát kettévágom, megkenem a vaníliás pudinggal, majd felkockázom, vagy pohárral kiszurkálom. Minden adagnak szórok a tetejére mazsolát, pörkölt diót, és nyakon öntöm az étcsokis pudinggal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre