Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos rakott piskóta (trifle)

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25-30 dkg kész piskóta
  • 1 l forralt, lehűtött tej
  • 30 dkg málna
  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 1 csomag főzés nélküli vanília pudingpor
  • Valamint:
  • tortadara
  • tejszínhab
  • rum
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A málnát (lehet fagyasztott is) ízlés szerint cukrozzuk, rummal ízesítjük, kicsit állni hagyjuk.

A tejből 0,5 dl-t elveszünk, rummal keverjük össze. A piskóta felét ebbe beleforgatjuk (nem áztatjuk), és egy jénai tál aljára lerakjuk.

Elkészítjük az egyik tasak pudingot a
csomagoláson lévő használati utasítás szerint, majd a piskótára öntjük.

A málnát leszűrjük, és a puding tetejére rakjuk. A piskóta másik felét a málna tetejére rendezzük. Rárakjuk a maradék málnát. (Néhány málnaszemet hagyunk a tetejét díszíteni.)

Elkészítjük a másik tasak pudingot, majd a tetejére öntjük. Tálaláskor díszíthetjük a tetejét tortadarával, málnával és tejszínhabbal.

A rakott piskóta a tálalás előtti napon elkészíthető, és hűtőszekrényben tárolva 3-4 napig is eláll.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss