Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos ökörszem

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. 1dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe öntjük az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
  2. Közben a tejjel és a cukrokkal a tasakon írt utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Félretesszük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett, sík felületen átgyúrjuk, és kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát, és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kis kanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba nyomkodjuk a ribizliszemeket (tetszés szerinti darabot/ez a lépés elmaradhat). A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss