hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos meggyes pite

MME MME
2
60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 25 dkg kimagozott meggy
  • Az öntethez:
  • 1,5 l meggykompót lé
  • 2 csomag tortazselé

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük.
  2. Külön megfőzzük a vaníliapudingot, és amíg forró, hozzákeverjük a tejfölt, majd ráöntjük a tésztára. Végül a kimagozott meggyet a tetejére szórjuk.
  3. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt. Kihűlés után szeleteljük.

    LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS OMLÓS A PITETÉSZTA >>> 

    MÉG TÖBB RECEPT MEGGYEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek