Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-meggyes palacsinatorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • olaj (a sütéshez)
  • A tortához:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag puncsos pudingpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag cukrozott babapiskóta
  • 4 adag főzött kávé
  • 1 db rumaroma
  • 1 liter tej
  • 7 evőkanál cukor
  • fahéj
  • cukrozott kakaópor

Elkészítés

  1. A tojásokat felhabosítjuk 1 csipet sóval és a tejjel. Beleszi­táljuk a lisztet és ala­po­san összedolgozzuk, majd egy kicsit pihentetjük a tésztát. Vékonyan kikenjünk olajjal a serpenyőt, felforrósítjuk, és egyenként kisütjük benne a palacsintákat.

  2. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban, vigyázva, hogy ne áztassuk el. Kirakjuk vele a forma alját hézagmentesen.
  3. Megfőzzük a vaníliapudingot a pudingporral, 3 ek cukorral és fél liter tejjel. Langyosan a babapiskótára kenjük, majd a palacsintákat megtöltjük kakaóporral, és mindegyiket feltekerjük, végül a puding tetejére helyezzük kívülről haladva befelé.
  4. Megfőzzük a csokipudingot is a pudingporral, 3 ek cukorral és fél liter tejjel, majd langyosan a palacsintákra kenjük.
  5. A meggyet lecsöpögtetjük (a levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csokipuding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.
  6. A puncspudingot felfőzzük a meggylében 1 evőkanál cukorral, és a meggyekre öntjük. Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!

Ezek is érdekelhetnek

Friss