hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-mákos krémes

90 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A laphoz összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a porcukrot, a mézet, a tojássárgáját, a tejfölt, a szódabikarbónát és a mákot. 4 lapot nyújtunk belőle, majd a lapokat egyesével készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. 
  2. 3 csomag vaníliás pudinghoz hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, fokozatosan belekeverünk 1 liter tejet, krémet főzünk belüle, majd hagyjuk kihülni.
  3. A vajat kikeverjük, a porcukrral és a vaníliás cukorral, majd a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
  4. Megtöltjük a lapokat: a felső lapra vékony rétegben visszük fel.
  5. A kétféle csokoládét külön-külön felolvasztjuk a vajjal, és a süteményt bevonjuk a sötét csokival. A fehér csokoládét belehúzzuk a barna csokoládéba. 

Megjegyzés

Nagyon finom, puha krémes. Húsvétra készítettem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss