Elkészítés: A lisztet tálba tesszük, mélyedést nyomunk a közepébe, és az élesztőt belemorzsoljuk. Beleteszünk 3 evőkanál tejet és 1 teáskanál cukrot, összekeverjük, liszttel megszórjuk, letakarjuk, és meleg helyen 15 percig kelesztjük.
A maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a vajat és egy csipetnyi sót hozzáadjuk, majd dagasztóspirállal beledolgozzuk a tésztába. A tésztát meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Lisztes felületen átgyúrjuk. Kb. 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd kb. 7 cm-es köröket szúrunk ki belőle. Ezután ismét hagyjuk 10 percig kelni.
A töltelékhez a csomagoláson szereplő tejnél kicsit kevesebbel pudingot készítünk, a tetejét kevés porcukorral meghintjük (így nem képződik rajta bőr), majd hagyjuk kihűlni.
Zsiradékot forrósítunk egy nagy edényben, majd 2-3 fánkot dobunk bele, kis ideig ráteszünk egy fedőt (így még nagyobb lesz a fánk), majd megfordítjuk a fánkokat.
Miután elkészültek a fánkok, csőrös habzsákkal pudingot vagy lekvárt fecskendezünk a belsejükbe. A végén porcukorral szórjuk meg őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre