Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-lekváros fánk

MME MME
2 4.5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 7 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tej és cukor a puding elkészítéséhez
  • zsiradék a fánk kisütéséhez
  • Valamint:
  • kemény lekvár
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba tesszük, mélyedést nyomunk a közepébe, és az élesztőt belemorzsoljuk. Beleteszünk 3 evőkanál tejet és 1 teáskanál cukrot, összekeverjük, liszttel megszórjuk, letakarjuk, és meleg helyen 15 percig kelesztjük.

A maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a vajat és egy csipetnyi sót hozzáadjuk, majd dagasztóspirállal beledolgozzuk a tésztába. A tésztát meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Lisztes felületen átgyúrjuk. Kb. 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd kb. 7 cm-es köröket szúrunk ki belőle. Ezután ismét hagyjuk 10 percig kelni.

A töltelékhez a csomagoláson szereplő tejnél kicsit kevesebbel pudingot készítünk, a tetejét kevés porcukorral meghintjük (így nem képződik rajta bőr), majd hagyjuk kihűlni.

Zsiradékot forrósítunk egy nagy edényben, majd 2-3 fánkot dobunk bele, kis ideig ráteszünk egy fedőt (így még nagyobb lesz a fánk), majd megfordítjuk a fánkokat.

Miután elkészültek a fánkok, csőrös habzsákkal pudingot vagy lekvárt fecskendezünk a belsejükbe. A végén porcukorral szórjuk meg őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss