Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, 1 csipet sóval, és összedolgozzuk a tojássárgával és a vajjal. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
A pudingport simára keverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a kikevert pudingot, felforraljuk, és kevergetve 2 percig főzzük. Kihűtjük.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 24 cm átmérőjű cakkos szélű tortaformát. A tésztát lisztezett deszkán kb. 26 cm nagyságú körré nyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk rá, és megszórjuk szárazbabbal vagy rizzsel. A sütőben kb. 10 percig sütjük. A tortáról leemeljük a sütőpapírt a nehezékkel együtt.
Amíg a torta sül, meghámozzuk az almát, magházát kiemeljük, a gerezdeket vékony szeletekre vágjuk, és megcsepegtetjük citromlével.
A tésztára kenjük a lekvárt, rásimítjuk a pudingot, és rárakjuk az almaszeleteket. Visszatesszük a sütőbe, és további 35 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, letakarjuk alufóliával. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.
A tetejére a lekvárt felforrósítjuk, szitán átpasszírozzuk, és rákenjük a tortára. Megszórjuk mandulával, és mentalevelekkel díszítjük.