Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-krémsajtos epertorta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál étolaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  • 1 evőkanál étkezési zselatin + 0,5 dl tej
  • A tetejére:
  • 50 dkg eper
  • 1 csomag színtelen express tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojásból piskótát készítünk és a csatos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A 0,5 dl tejben feloldjuk a zselatint, majd a langyos pudinghoz keverjük. Amikor a puding kihűlt, a krémsajtot fokozatosan hozzákeverjük, majd a krémet a piskótára kenjük.

Az epreket félbevágjuk, a krémre helyezzük, majd a tortazselét a torta közepétől kifelé haladva rácsurgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss