Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos kosárka

45 perc
mester
megfizethető
18 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a puha margarint, a tojássárgáját és a tejet és összegyúrjuk. A tésztát egy fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A kosárka formákat vajjal, vagy margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi darabokat tépünk és egyenletesen elosztjuk a formákban.  Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát a formákba úgy, hogy a redőkbe is szépen belesimuljon.
  3. A kosárkákat egy sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint tejjel és cukorral megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a kosárkákba töltjük. Meggyel, csokireszelékkel is díszíthetjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss