hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda torta

120 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztalaphoz:
  • 8 db tojás
  • 24 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 mk sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • 24 dkg kristály cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek hideg víz
  • A krémhez:
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • A lapok locsolásához:
  • 1,5 dl tej
  • 0,3 dl rumaroma
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

  1. A piskótához tojásokat ketté választjuk. A lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, apránként adagolva a hideg vizet. Utolján a száraz hozzávalókat egy fakanállal hozzákeverjük. Egy 26 cm-es torta forma alját sütőpapírral béleljük.
  2. A tészta masszát három részre osztotjuk úgy, hogy kevés kis piskóta anyag kerüljön belőle az 5 db kis hólabdának, ezt külön, egy kis lábasban sütjük ki. A lapokat három részben 180 fokon 10-12 perc alatt sütjük ki.
  3. A krémhez a cukrot, a pudingport a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. A tésztalapokat betöltjük úgy, hogy 3 részre osztjuk a krémet.
  4. Az első lapot egy ecsettel ,rumos tejjel lekenjük. A krém 1/3 részét rákenjük, és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a következő lapot, majd ugyanúgy járunk el, mint az előzőnél. Rátesszük a harmadik lapot és rumos tejjel lekenjük.
  5. A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel,majd kókuszreszelékkel betemetjük. A csokoládét az étolajjal felolvasztotjuk és simára keverjük. A torta tetejét bevonjuk.
  6. A pici lábasban sült piskótát kiszaggatjuk, ketté vágjuk, krémezzük és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét csokival vonjuk be. A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítjük, majd a kis hólabdákkal.

 MÉG TÖBB ISTENI TORTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek