Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz, és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik, ehhez kanalanként óvatosan adagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc/.
A vaníliás és a csokis pudingot is elkészítjük 6-6 dl tejjel. A vajat kikeverjük a kétféle cukorral jó habosra, majd felét hozzádolgozzuk a kihűlt vaníliás, a másik felét a kihűlt csokis pudinghoz.
Ha a piskóta kihűlt, késsel kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük a csokis pudinggal, majd rátesszük a másik lapot, és ezt pedig a vaníliás pudinggal kenjük meg.
A tejszínt keményre felverjük és a süti tetejére simítjuk, majd csokidarával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre