hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos gyümölcstorta

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 7 dkg margarin
  • vaj vagy margarin a formához
  • A tetejére:
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
  • A díszítéshez:
  • friss vagy konzerv barack (de bármilyen másik gyümölccsel is kiváló)

Elkészítés

  1. A pudingos gyümölcstorta tésztájához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük, majd óvatosan belekeverjük a lisztet, a cukrot és a megolvasztott, de nem meleg margarint.
  2. A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és közepes tűzön  (kb. 180 fokon) aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
  3. A tetejéhez megfőzzük a pudingot a tejből, a cukorból és a pudingporból a tasakon található útmutató alapján, majd amikor elkészült, rákanalazzuk a tésztára. Friss barackkal díszítjük, majd hűtőbe helyezzük legalább 1 órára.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek