Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos gyümölcspite: a 15 perces süti!!

Egyszerű, krémes és csodálatosan finom. A család imádja majd ezt a pudingos, gyümölcsös sütit, aminek óriási előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető.

Alapvetően én készítem a pitékhez a tésztát, de amióta az egyik német lánc hűtőpultjában felfedeztem a konyhakész linzertésztát, azóta igyekszem mindig tartani belőle otthon. Nem foglal sok helyet, viszonylag sokáig eláll, és bármikor meg tudja menteni a család édesség utáni vágyát, vagy egy hirtelen jött vendégség gondolatát. Tényleg mindig igyekszem házias ételeket készíteni, de ha vannak kész termékek, amelyek megkönnyítik a dolgunkat, akkor éljünk vele. Ráadásul ennek a tésztának nincs semmilyen mellékíze, senki sem fogja megmondani, hogy nem mi gyúrtuk a két kis kezünkkel. Puding helyett a legtöbbször lemon curd-del töltöm, de most valahogy ez a pudingos verzió is a család kedvence lett. Málna helyett bármilyen puha gyümölccsel szuper, a ropogósabb gyümölcsöket ennél a sütinél kerüljük, mert nem illik a lágy krémhez.



Hozzávalók (10 szelethez):

1 csomag (300 g) konyhakész linzertészta
1 kg szárazbab
1 tasak vaníliaízű pudingpor (főzés nélküli)
500 ml tej
1 db biocitrom
250 g málna

1. A tésztát tekerjük ki, majd a sütőpapírral együtt helyezzük egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Terítsünk rá egy darab sütőpapírt, öntsük rá a szárazbabot, majd toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután vegyük ki, távolítsuk el a tésztáról a babot a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.

2. Kézimixerrel keverjük simára a pudingport a tejjel kb. 3 perc alatt. A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, majd reszeljük a héját a pudingba. Vágjuk félbe a gyümölcsöt, és facsarjuk mindkét darab levét a pudingba. Keverjük át, azután simítsuk a tésztára. Végül tegyük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon.

3. A málnát mossuk meg, csepegtessük le, és szórjuk a pitére.

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!


Adri korábbi receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss