Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos gyümölcsleves

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. 3 liter vizet felteszünk melegedni, majd beletesszük a cukrot, a fahéjat és az őrölt szegfűszeget.
  2. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és beletesszük a megmosott, megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket.
  3.  A pudingport feloldjuk egy kevés vízben (vagy tejben), és gyors mozdulatokkal behabarjuk vele a gyümölcslevest.
  4. A kihűlt levest néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük. 

Megjegyzés

Hidegen tálalva a legfinomabb, de másnap a legjobb. Nem szoktam megfőzni a gyümölcsöket, így sokkal finomabbak, ropogósabbak maradnak, és nem puhulnak úgy meg. - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek