Elkészítés: A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az egyik piskótalapot. Kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket, kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.
Tegyük legalább 1 órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.
Amikor a torta lehűlt, vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.
Ezután a tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd kanalazzuk az eper tetejére. Mivel a torta hideg, így a zselé rögtön megdermed.
Az elkészült tortát éles késsel szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre