Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládés pudingport, és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x 35 cm) tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a sütőpapírt eltávolítjuk, és egy tiszta konyharuhába tekerjük.
A puncs ízű pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, és tűz fölött sűrűre főzzük. A forró pudingot a tésztába kenjük, és óvatosan feltekerjük úgy, hogy a végén egy 1,5 cm szegély maradjon. Amikor kihűlt, 1 órára hűtőbe tesszük.
A tekercset felszeleteljük. A tészta végére csokoládéba mártott ropidarabokat szúrunk, és el is készültek a pudingos csigák!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre