Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-barackos-joghurtos szelet

75 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral kemény habbá vejük 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal beleforgatjuk. Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük a tésztát. A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd kihűtjük.
  2. A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a csokoládét. A forró pudingot a kihűlt piskótára kenjük és hagyjuk kihűlni.
  3. A barackot turmixgépben pürésítjük, hozzáöntjük a joghurtot és a lekvárt és géppel kikeverjük. A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos barackos joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk és hűtőbe tesszük fél órára.
  4. A zselatinfixet a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük. Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni, a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órát hűtőbe hagyjuk állni, majd felszeleteljük. 

 

Megjegyzés

Megkóstoltuk, nagyon ízlik nekünk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss