hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos almás pite

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás (fehérje)
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás (sárgája)

Elkészítés

  1. Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük.
  2. Elkészítjük az almatölteléket. A lereszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrokat és fahéjat. Ha megfőtt az alma, a pudingport is hozzáadjuk, és forrásig főzzük.
  3. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, egyenletesen elosztjuk, majd betakarjuk a tészta másik felével. A pite tetejét bekenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

FONOTT ALMÁS PITE TORTA>>> 

MORZSÁS ALMÁS PITE>>> 

GRÍZES-ALMÁS BÖGRÉS SÜTEMÉNY>>> 

Ezek is érdekelhetnek