A liszet elkeverjük a sütőporral, összemorzsoljuk a hideg margarinnal.
Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a reszelt citromhéjat, egynemű tészátvá gyúrjuk, majd két részre osztjuk, és gombóccá formázzuk.
Az egyik adagot kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük.
Elkészítjük az almatölteléket. A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat, a citrom héját és levét, a cukrot és a vizet.
Végül pedig - amikor már az alma puhára főtt -, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingport. Amikor felfőtt, lekapcsoljuk és hagyjuk egy picit lehűlni.
A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára öntjük, és egyenletesen elosztjuk, majd a tészta másik felével betakarjuk, és 2 tojás elhabart sárgájával megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig szép aranybarnára sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd meghintjük porcukorral, szeleteljük, és tálaljuk.