A pudingkocka elkészítéséhez a tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, majd a sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk, és az egészet jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk. Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után kisütjük a három tésztalapot.
Elkészítjük a krémet: a tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot, és félretesszük hűlni. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt, lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
A krémet elfelezzük. Az egyik felébe cukrozatlan kakaóport, a másik felébe pedig vaníliaaromát keverünk. Az első tészta lapot vaníliás krémmel kenjük meg. Erre ráteszünk egy tészta lapot, és ezt pedig kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tésztalapot, azt pedig csokimázzal öntjük le.
A csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük a sütemény tetejére. Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.
Az nagyon fontos, hogy fogyasztás előtt egy nappal korábban készítsük el, mert a mézes tészta csak másnapra lesz puha. (Tepsi mérete: 30cm x 33cm) - Tündi konyha
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!