Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Provence ízei a Mindmegette és a Lidl gasztrokurzusán

A francia konyha egyik csodája, a mediterrán Provence ízei lettek főszereplői a Mindmegette és a Lidl közös receptversenyének fődíjának, a ChefParade Főzőiskolában rendezett közös főzőkurzusnak.

A mediterrán konyhát mindannyian szeretjük, a friss fűszerek, az egyszerű, de tartalmas, nem túl bonyolult receptek mindent visznek! És bár igaz, hogy a francia konyhát mindenki kicsit  túl bonyolultnak, misztifikáltnak hiszi, a provence-i főzőkurzus ételei bizonyították: különlegesek ezek az ételek, de egyáltalán nem ördöngösség az elkészítésük. A 4 fogásból álló menü mindegyik étele ismerős volt, mégis sokat tanultunk. Fűszeres töltött paradicsomot készítettünk előételnek, majd egy kiadós babos zöldséglevest, főételnek mustáros nyúlcombot isteni gombás tésztakörettel, desszertnek pedig mindenki kedvencét, a creme caramelt.

A ChefParade Főzőiskolában rendezett eseményen azok vehettek részt, akik nyertesei voltak a Mindmegette.hu, a Mindmegette Recepttár lap és a Lidl fotós receptversenyének. Már a beküldött receptekből is kiderült, hogy mindegyik nyertes gyakorta időzik a konyhában, és reméljük, örömüket lelték a közös örömfőzésben is! Sőt… talán megismerkedtek olyan új fűszerekkel, ízekkel és technikákkal, amelyeket mostantól sikeresen hasznosítanak saját maguk, családjuk és barátaik örömére is.

A nyertesek lelkesen dolgoztak a ChefParade szakácsa, Bartal Sándor irányításával, aki hihetetlen lendülettel és humorral segítette, irányította a nyertes konyhatündéreket, a végeredmény minden konyhapulton isteni lett, a Lidl által biztosított alapanyagoknak és fűszereknek köszönhetően mennyei ízeket kóstoltunk.

A finomságok elfogyasztása – és a családtagoknak összeállított kóstolócsomagok becsomagolása – után a Lidl és a ChefParade igen gazdag ajándékcsomagját vehették át a résztvevők. Reméljük, mindenki jól érezte magát! A hangulat a videóra kattintva nagyon jól érzékelhető!


A további nyereményekről itt olvashattok >>>

És a recepteket is kipróbálhatjátok!

Provence-i töltött paradicsom >>>

Pistou leves >>>

Zsályás nyúlcomb mustármártásban >>>

Creme caramel >>>

Hamarosan újra játszunk, újra főzünk, újra nevetünk. Együtt! :) Addig is várjuk receptjeiteket a Mindmegettén, amivel a Mindmegette Recepttárba is bekerülhettek!

Ezek is érdekelhetnek

Friss