Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Provence-i tészta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai vagy kápia paprika
  • 6 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fekete olajbogyó (magozott)
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 dl passzírozott paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek aprított friss rozmaring
  • 2 ek aprított friss bazsalikom
  • 40 dkg spagetti

Elkészítés

  1. A padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát megmossuk. Mindet falatnyi darabokra vágjuk. Tepsibe terítjük, meglo-csoljuk 4 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  2. A mártáshoz a kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasszuk a maradék felforrósított olajon. Hozzáadjuk a lecsepegtetett olajbogyót és kaprit. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, felforraljuk. Sóval, borssal, a babérlevéllel és egy kevés rozmaringgal ízesítjük.
  3. A tésztát a csomagolásán olvasható útmutatás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, összeforgatjuk a sült zöldségekkel és a mártással. Bazsalikommal tálalhatjuk.ű

15 HÚSMENTES TÉSZTA, AMI NEM CSAK A VEGÁK KEDVENCE >>> 

15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss