hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Provence-i tészta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát megmossuk. Mindet falatnyi darabokra vágjuk. Tepsibe terítjük, meglo-csoljuk 4 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  2. A mártáshoz a kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasszuk a maradék felforrósított olajon. Hozzáadjuk a lecsepegtetett magozott olajbogyót és kaprit. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, felforraljuk. Sóval, borssal, a babérlevéllel és egy kevés rozmaringgal ízesítjük.
  3. A tésztát a csomagolásán olvasható útmutatás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, összeforgatjuk a sült zöldségekkel és a mártással. Bazsalikommal tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek