Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Provence-i marharagu

120 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

  1. A marhahúst megtisztítjuk, és 3x3 cm-es darabokra vágjuk, leszárogatjuk. Fele vaj, fele olíva olajat hevítünk, és a húskockákra kérget sütünk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a póréhagymát karikára, a paradicsomokat kis kockára vágjuk, a vöröshagymát félfőre, a fokhagymát apróra.
  3. Egy öntöttvas edénybe vagy római tálba helyezzük a húsokat, a zsiradékkal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, a zöldségekkel betakarjuk, a fűszernövényekkel megszórjuk és a folyadékkal és a borral felöntjük.Fedő alatt 1,5 órát 180 fokon sütőben sütjük, majd átkeverjük és a paradicsompürét is hozzáadjuk. Még egy órán keresztül így sütjük, majd az olaj- és kapri bogyót is hozzáadjuk. Amikor puha, omlós a hús, akkor készült el az étel.
  4. A burgonyát alaposan megmossuk, megfelezzük, leszárogatjuk, tepsibe tesszük, olíva olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerrel meghintjük. Sütőben 180 fokon megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss