Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márton-napi liba és tortafesztivál: 7+3 szuper program a hétvégén

A legjobb gasztroprogramok a hétvégére, ha Márton-napi libás ételeket és újbort kóstolnál vagy inkább természetes italokkal és trendi tortákkal ismerkedve fesztiváloznál.
7 libator és újborfesztivál – Hévíztől Hollókőig

Márton-napon nem mulassz el libát enni és újbort inni, ha nem akarsz egész évben éhezni és szomjazni! Egész hétvégén libaételekkel is vár a VI. Borfesztivál a Gellértben, a Hajdúszoboszlói Libalakoma kínálatát pedig a legjobb magyar pincészetek gazdagítják újboraikkal a Szent István parkban. A kétnapos hévízi Családi Fesztivál alkalmából kitesznek magukért a Tavirózsa utcai éttermek, vasárnap pedig libafuttatást láthatsz. November 12–13-án irány a szentendrei Újborfesztivál és Libator, mert a Skanzenben felelevenítik a jeles dátumhoz kapcsolódó népi hagyományokat. Szombaton lesz a Szent Márton-napi Vigasság Hollókőn és a libaszépségversennyel egybekötött hagyományőrző rendezvény a Sóstói Múzeumfaluban, amelyet ezen a napon ingyen látogathatnak a Mártonok. Az etyeki Libadalomban ételkülönlegességeket és újborokat kínálnak a Gasztrosétányon, de akár saját tuninglibát vagy hitelesített szériaszárnyast is terelhetsz a szőlőtőkék között.

Mitiszol Fesztivál – természetes italok egy helyen

November 12-én 6. alkalommal rendez nagyszabású fesztivált a természet- és tájhű borokat népszerűsítő Terra Hungarica. A budapesti Millenáris D épületének földszintjén 30 kárpát-medencei és 10 egyéb európai pincészet több mint 120 borát mutatják be, ezenkívül vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyagokból, szintetikus adalékok nélkül készült organikus söröket, pálinkákat, gyümölcsleveket, szörpöket, gyógyteákat, kávékat és természetes ivóvizeket kóstolhatsz. Az italok mellé közös tapastálakat állít össze a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert, míg a meleg ételekről a zöld ebédjéről és cateringjéről ismert Házikó, valamint a zebegényi Natura Hill ökohotel és étterem gondoskodik.

3. Sütemény- és Tortafesztivál – Walt Disney mesevilága a Millenárison

Bár ez a hétvége országszerte a libákról és a borokról szól, az édesszájúak sem maradnak gasztroprogram nélkül! Szombaton és vasárnap a Millenáris Központ dessszertszalonná átalakuló B csarnokában a hagyományos sütemények mellett cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, sütinyalókák és macaronok várják, hogy megkóstold vagy hazavidd őket. Csodáld meg a SÜTNICAKE tortadizánj-versenyének győztesét, amelyet idén a Walt Disney mesevilága tematikában nevezett alkotások közül választott ki a tekintélyes szakmai zsűri! A színpadi bemutatókon és a workshopokon profik avatnak be a cukrászfortélyokba, a Karácsonyi Dekor Placcon pedig lakásdíszítési ötletekkel gazdagodhatsz és minőségi ajándékokat vásárolhatsz az ünnepre.

5. Szolnoki Csokoládéfesztivál – a kultúra édes pillanatai

Édes bűnbeesésre várják a családokat az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba, ahol a háromnapos nemzetközi csokoládétalálkozó színhelyén 20 kiállító mutat be mintegy 500-féle kézműves és prémium csokit, bonbont és cup cake-et, valamint csomagolt édességet. Bármit megkóstolhatsz, megvásárolhatsz és az alapoktól ismerheted meg a csokoládégyártás történetét. A rendezvényhez csatlakozó dizájnvásáron a formatervezők az újrahasznosítás jegyében vonultatják fel termékeiket, a „hangszercsépelőben” pedig ipari hulladékokból és kimustrált használati tárgyakból készít hangkeltő eszközöket a Bélaműhely Sound Art formáció. Hallgathatsz jazzt, koncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, lesz textilszobrászati kiállítás, továbbá több szórakoztató és gyerekprogram is.

HÁZIAS LIBASÜLTET ENNÉL? 3 ÉTKEZDE, AHOL LIBÁS FINOMSÁGOKAT IS KÓSTOLHATSZ! >>> 
4 KIHAGYHATATLAN BORBÁR BUDAPESTEN ÉS VIDÉKEN >>> 
TOP 3 LEVESEZŐ, AHOVA BE KELL TÉRNED BUDAPESTEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek