hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper gasztroprogram, hogy ne legyen unalmas a hétvége!

Január harmadik hétvégéjén Vince-napi rendezvények várnak a borrégiókban, de Etyekre, Miskolctapolcára és Miklósfára is érdemes ellátogatni.
Variációk Vincére a Villányi borvidéken

Régen a szőlősgazdák Vince napján pincéről pincére járva kóstolgatták egymás borát, miközben Isten áldását kérték a tőkékre és a jeles napon metszett vesszők állapotából következtettek a várható termésre. Január 21-én ez a hagyomány folytatódik a borvidék településein. A Hordós Vince programban a még érlelődő borokkal ismerkedhetsz, a télen is festői tájat megmutató Dűlőjáró Vince programban busszal felfedezheted a Villányi borvidéket és annak 4 pincéjét, este pedig 8 hely Vacsorázó Vince-ajánlatai közül választhatsz. 

II. Somlói DŰLŐngélő bortúra

A borászok védőszentjének napja alkalmából közel 25 családi pincészet várja az érdeklődőket a Somló hegy nyugati oldalán, Somlószőlősön. Indulj el időben, ha nem akarsz lemaradni a 11 órakor induló bortúráról, a 15 órakor kezdődő Vince-napi vesszőáldásról vagy a nyilvános borverseny 16.30-kor tartott eredményhirdetéséről. 18 órakor borkomédiát láthatsz és vacsoraasztalhoz ülhetsz, ha szereted a babos-káposztás csülköt. A borünnep esti hangulatfelelőse a Balkán Fanatik. A programokon külön-külön váltott vagy kedvezményes napijeggyel is részt vehetsz.

Téli ízek az Etyeki Gasztrosétányon

Január 21-én a Téli Etyeki Pikniken farsangi hangulatban ismerkedhetsz a régió toros ételeivel és gasztronómiai különlegességeivel, valamint tüzes és forró italaival. Az Újhegy és a Szépvölgy nyitott pincéiben szokás szerint kóstolókkal és egyedi programokkal várnak. Nincs belépő, és előzetes regisztráció esetén ingyenesen részt vehetsz a Piknik Borkollégium oktatóinak vezetésével tartott borismereti tréningen. 9 és 19 óra között autóval nem lehet behajtani az Újhegyi útra, ezért inkább válaszd a Kelenföldi pályaudvarról induló 760 jelzésű Volán-buszokat.

VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok

Miskolcon a korábban Görömbölytapolcának nevezett városrészen szombaton reggel 9-kor indul a forraltborfőző-verseny, majd 10 órától szórakoztató színpadi programok kezdődnek, délben pedig ökumenikus Vince-napi vesszőszentelést tartanak. A nap folyamán különleges forralt borokat, tepertőt, hideg és meleg disznótoros finomságokat kínálnak az árusok. Vasárnap 13 és 16 óra között irány a görömbölyi pincesor: legjobb boraikkal várnak a gazdák és az Emődi Tehéntánc zenekar muzsikájára vigadhatsz. Kóstolni csak a helyszínen vásárolt poharakban lehet.

XVII. Miklósfai Répafőző Verseny 

A Nagykanizsa melletti település méltán híres a répájáról. Zalában és Vasban régóta termelik a nyersen is fogyasztható kerek- vagy más néven tarlórépát, amelyet Miklósfán különleges módon savanyítanak és a káposztához hasonlóan hordóban érlelnek. Január 21-én a Mindenki Házában reggel 10-órától kezdődik a 18.30-kor eredményhirdetéssel záruló főzőverseny. Az ezt követő répavacsorán megízlelheted a miklósfai répából készített, paradicsommal, babbal, csülökkel vagy füstölt hússal gazdagított hagyományos ételeket. A belépődíj a vacsora árát is tartalmazza.

TOP 3 LEVESEZŐ, AHOVA BE KELL TÉRNED BUDAPESTEN! >>> 
8 KIHAGYHATATLAN HELY A DÉL-DUNÁNTÚLON! KÓSTOLJ PRÉMIUM ÉTELEKET OLCSÓN >>> 
11+1 GASZTROFILM, AMIT ÉRDEMES MEGNÉZNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek