Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kóstolj macaront, bort, pálinkát és csokit! 4+1 kihagyhatatlan gasztroprogram

Íme 4 hétvégi gasztroprogram és egy előzetes a borok, a toros finomságok és az édességek kedvelőinek.
VIII. VinCE Budapest Wine Show

Pénteken 11-kor nyílik és vasárnap este zárul Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseménye, a VinCE. 160 hazai és külhoni kiállító vonultat fel közel 1000-féle bort, ezenkívül pálinkafőzdék is jelen lesznek a Corinthia Hotel pompás termeiben. Az ország legjobb borászai személyesen kínálják legújabb nedűiket, az ültetett mesterkurzusokon és interaktív workshopokon pedig neves előadók bővítik az előzetesen regisztrált érdeklődő borkedvelők ismereteit. A VinCE Bárban kötetlenül, bárszéken vagy a pult mellől követheted a kóstolóval egybekötött lazább prezentációkat. Ha megéheznél, gourmet-termékeket (többek között sajtokat, különleges kolbászokat), valamint minőségi kávékat és ásványvizeket is találsz a Food Courtban.

VIII. Szegedi Toros Pálinkafesztivál

A hétvége minden napjára tartogat egy kiemelt programot a Tisza-parti város hagyományos gasztronómiai fesztiválja. A Széchenyi téren pénteken délután megtekintheted a Magyar Pálinkarend felvonulását, szombaton reggel pálinkás malacsiratással indul a nap, majd böllérversennyel folytatódik, a vasárnap pedig a káposztás ételek jegyében zajlik: lesz káposztafőző verseny, továbbá toros tálakat sorsolnak. Más „malacságos” nyeremények és mókás vetélkedők is várnak rád. Az eszem-iszom mellett dínomdánomban és koncertekben sem lesz hiány: két színpadon váltják egymást a fellépők.

Ismerd meg az észt konyhát!

Gasztronómiai meglepetésekkel is készültek a szervezők a 10. alkalommal megrendezett Észt hétre, hogy ne csak a lélek jusson táplálékhoz. A március 24-éig tartó jubileumi összművészeti fesztivál idején ismét észt fogásokra bukkanhatsz a budapesti Kazimír bisztró étlapján. Olyan újragondolt, hagyományos ételeket ízlelhetsz meg, amelyek receptjei nemzedékről nemzedékre öröklődtek az észteknél. A menüben az elmaradhatatlan hering mellett ezúttal valamivel könnyedebb változatban szerepel a két évvel ezelőtt nagy sikert aratott kamakrém, amelynek alapanyaga kizárólag az Észt hétre érkezik Magyarországra.

II. Kecskeméti Csokifesztivál

Március 18–19-én a tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel új helyszínen, a Messzi István Sportcsarnokban rendezik meg az édes parádét. A csarnokban mázsaszám kínálnak kézműves csokicsodákat az ország egész területéről érkező csokoládémanufaktúrák, nem hiányoznak a színes csokoládészökőkutak és kiállít a Csokoládé Múzeum is. A szabadban a Magyar Ízek és Kézművesek Udvara vár, ha netán telítődnél a csokiillattal. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, színpadi előadásokat nézhetnek, táncolhatnak, hangszereket simogathatnak és kalandparkban tehetik próbára az ügyességüket.

+ 1 tipp hétfőre: VI. Macaron Nap

Március 20-án a megszokottól eltérően nem egyetlen központi helyszínen, hanem közvetlenül a készítőknél ünnepelheted a kívül roppanós, belül lágy, fantasztikus színekkel és ezernyi ízzel csábító falatnyi süteményt. Hétfőn különleges kínálattal és kóstolókkal várnak a nemzetközi rendezvényhez csatlakozott hazai cukrászdák, amelyek a vásárlásodból származó bevétel jelentős részét jótékony célra, nevezetesen az Autistic Art Alapítvány munkájának támogatására ajánlják fel. A résztvevők között szerepel többek között a Desszert.Neked, a Zazzi, a ChouChou, az Émile, a Gerbeaud és a Pannonhalmi Apátság Pausa cukrászdája.

ITT SÜTIZZ, HA IGAZÁN FINOMAT SZERETNÉL >>> 
HOL A LEGFINOMABB A FÁNK BUDAPESTEN? >>> 
GOFRIT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN, MEGLEPŐEN OLCSÓT IS TALÁLTUNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss