Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper hétvégi gasztroprogram Gyulától Budapesten át Egerig

Legyen gasztroélményekben gazdag hétvégéd és ízes jövő heted! Összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat március 31-től április 2-ig.
VII. Kolbász- és Sódarmustra Gyulán 

Pénteken 13 órától vasárnap estig minden a kolbászról és a sódarról szól a gyulai Várkertben. Nézd meg a sonkakiállítást, csodáld meg a sonkaszobrászok ügyességét és nevezz be a saccolási versenyekre, mert hazaviheti a sódart, aki a legpontosabban eltalálja a súlyát! Ha nem sikerül megnyerned, akkor közvetlenül a termelőktől vásárolhatsz fenséges zamatú sonkákat a húsvéti asztalra. A szórakoztató programokban is bővelkedő rendezvényen láthatsz erdélyi ételkészítési bemutatókat, disznóvágást csíkszentmiklósi, illetve gyulai módra, továbbá szurkolhatsz a versengő kolbásztöltőknek és sonkamestereknek. A legízesebb szárazkolbászok és hagyományos sonkák készítői számára idén először hirdették meg a Viharsarki Kolbász Bajnokságot. A magas gasztroszakmai színvonalat a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete garantálja.

Belvárosi piknik a WestEnd Tetőkertben 

Március 31. és április 2. között akár a hétvégi shoppingolás közben is érdemes felugrani minőségi ízekért a fővárosi bevásárlóközpont tetőteraszára, ahol a Streetfood Opening mindhárom napján este 11-ig falatozhatsz. A tavasz legizgalmasabb belvárosi piknikjén hamburgerekkel, szendvicsekkel, kolbásszal töltött tölcsérekkel, BBQ-val, szárnyas-, sertés- és marhasültekkel várnak a hazai street food mozgalom legjelesebb képviselői. Az utcakajákra jól csúsznak majd a legjobb sörök, borok, pálinkák és alkoholmentes hűsítők, továbbá édességeket is találhatsz a kínálatban. Ne hagyd ki a Gasztro Színpadon zajló bemutatókat, és ne csodálkozz, ha esetleg szembetalálkozol egy sétáló sült kacsával!

GasztroTavasz Egerben 

Keresd a legegribb ízeket és május közepéig online szavazhatsz az általad tesztelt fogásokra! A GasztroTavasz elnevezésű rendezvény szervezőinek felhívására 16 egri, illetve a városhoz köthető vállalkozás és séf 27 különlegességgel verseng az Eger ízei cím elnyeréséért főétel, desszert és kávéital kategóriában. Egyes vendéglátók a helyi termékek által ihletett fogásokkal neveztek, mások a névadással tisztelegnek Eger történelme előtt, és van, aki a török időkre utal vagy szimbolikusan a város látnivalóit jeleníti meg a tányéron. Irány a hevesi megyeszékhely, ha megkóstolnád a bükki muflongulyást, a Jumurdzsák kelyhet, a Törökverő desszertet vagy a Talizmán kávét!

Étterem Hét EXTRA 

Március végén a vendégek szavazatai alapján kihirdették az Országos Étterem Hét 15 győztesét. Április 3-ától 9-éig a közönségdíjas fővárosi, valamint Pest környéki vendéglátóhelyeken még egy alkalommal, továbbra is az eredetileg meghirdetett egységes árakon – 10 étteremben 3300 Ft-ért, 5 étteremben 4900 Ft-ért – kóstolhatsz 3 fogásos menüsorokat. Regisztrálj gyorsan, mert sok az érdeklődő!

Bolgár nemzeti napok a Nagycsarnokban 

Április 4–6. között a bolgár gasztronómiával ismerkedhetsz vagy felidézheted a tengerparti nyaralás ízeit Budapest legnagyobb fedett piacán. A balkáni országból érkező kiállítók gazdag ízelítőt kínálnak hazájuk termékeiből, pl. sajtokat, szárazkolbászokat, minőségi borokat, lekvárokat, különleges fűszereket, gyógynövényteákat. Most el sem kell utaznod, ha szirenét, kaskavalt, szudzsukot vagy kebapcsetát kóstolnál, esetleg bolgár hímes tojással vagy ikonnal készülnél a húsvétra. A locsolkodók a világhírű rózsaolajból is vásárolhatnak.

SZAFTOS KENYÉR ÉS SAJTKRÉMES BAGEL: 3 SZUPER SZENDVICSEZŐ BUDAPESTEN >>> 
HOL A LEGFINOMABB A FÁNK BUDAPESTEN? KIPRÓBÁLTUK VAJNA TÍMEA FÁNKOZÓJÁT IS! >>> 
GOFRIT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN, MEGLEPŐEN OLCSÓT IS TALÁLTUNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss