Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kóstolj kolbászt, tököt vagy whiskyt: 5 szuper program a hétvégére

5 kihagyhatatlan helyszín, ha magyaros kolbászfesztiválon, nemzetközi whisky show-n és országos kirakodóvásáron búcsúztatnád az októbert vagy ha utcakajákat és tökös ízeket is kóstolnál Halloween hétvégéjén.
20. Csabai Kolbászfesztivál

Október 28–31. között 100 ezer hazai és külföldi vendégre számítanak a jubiláló fesztiválon. A négynapos rendezvény sokrétű programja idén is a Békéscsaba hagyományaiban emblematikus szerepet betöltő disznótartás, húsfeldolgozás és kolbászkészítés köré szerveződik. Három kiválasztott helyi hentes kilométernyi hosszúságú sütni való kolbásszal látja el a vendéglátóhelyeket, és ehhez jönnek még a kistermelők finomságai, hogy senki ne maradjon éhen! Szombaton a kolbásztöltőversenyre nevezett 750 csapat a sportcsarnokban és sátrakban 10-10 kiló minőségi sertéshúsból gyúrja a házi pirospaprikával, sóval, köménymaggal és fokhagymával fűszerezett csabai hungarikumot, amelyből 30 centis darabokat bírál el a zsűri. 

Simon–Júdás-napi Országos Kirakodóvásár

Sárvár legrégibb hagyománya az október utolsó hétvégéjén megtartott vásár, melynek rendezési módját már 1405-ben egy városi rendelettel szabályozták. Zsigmond király idején is sült a kolbász a bódékban, mértek bort, árultak édes csemegéket és minden időkben szórakoztatták a népet. Idén is ínycsiklandó vásári finomságok illata tölti majd be a Nádasdy-vár környékét, és szórakoztató programokból sem lesz hiány. Pénteken este elsősorban a helyiek látogatnak ki a már rendezkedő árusokhoz és a lacikonyhákba, szombaton aztán több tízezres tömeg hömpölyög a város fő útvonalain nézelődve vagy kézműves portékák után kutatva.

6. Whisky Show Budapest

Közel 300 különböző whiskyt és érlelt párlatot kóstolhatsz a hétvégén a fővárosi Corinthia Hotelban. Pénteken szakmai napot tartanak, a szombati nyilvános programon azonban minden érdeklődő megismerheti a leghíresebb kevert, azaz blended whiskyket, skót malátawhiskyket, márkás ír whiskey-ket, amerikai Bourbon, Tennessee, kukorica- és rozswhiskey-ket, valamint a Kanadából, Japánból, sőt Tajvanról érkezett minőségi italokat. A nagy és neves márkák mellett találkozhatsz olyan kuriózumnak számító tételekkel is, mint a Glenfarclas, a BenRiach, a Glenfiddich, a Nikka vagy a Woodford lepárlók különlegességei.

Halloween Food Truck Party a Gundel Kertben

Október 29. és 31. között a hazai food truck társadalom legjobbjai beköltöznek az ország legnagyobb múltú éttermének meseszerű kertjébe. Stílusos dekorációval, gyermekprogramokkal, utcazenével és bulival is készülnek. A guruló gasztronómia szülőhazájának egyik legőrültebb ünnepén a fedett, fűtött vendégtérben kóstolhatod meg a Gundel Creperie, a Meat&Sauce, a Kanálgép, a Kolbice, a Telecipó, a Low-Cost, a Húsvasaló, a Piknik Utczabár, a Paneer, a Pola-Pola, a Mexkitchen és a Furgon Eszpresszó utcakajái mellett akár a Gundel fine dining finomságait is.

Tökös ízek fesztiválja Zalakaroson

Péntektől egészen november 6-áig a szó szoros értelmében tök jó lesz Zalakaroson , mert a Fürdő előtti sétányon kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a vendégeket. Szombaton ráadásul a családoddal együtt töklámpást készíthetsz az Élményfürdőnél, majd rajthoz állhattok az esti tökgurító versenyen. Vasárnap is részt vehettek tökfaragó foglalkozáson, este pedig zsűriztethetitek az alkotásaitokat és tökmécseseket gyújthattok a sétányon. 

Sütőtökös receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss