Profiterol-alaprecept

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az égetett tésztából apró fánkocskákat sütünk.
  2. A vaníliás töltelékhez az 5 dkg cukrot és a vaníliaőrleményt egy lábasba tesszük, felöntjük a hideg tejjel és egy kis időre félretesszük.
  3. A tojássárgájákat a másik 5 dkg cukorral jól kihabosítjuk, majd a vaníliás tejből hozzáöntünk egy keveset, felhígítjuk, hozzáadjuk a keményítőt is.
  4. Ezután a maradék vaníliás tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keverékhez. Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve, közepes lángon pudingállagúra sűrítjük.
  5. A kész krémet átöntjük egy tálba, lefóliázzuk, hogy ne bőrösödjön be. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  6. Ha kihűlt, kis átmérőjű sima csővéges habzsákba töltjük.
  7. A fánkocskák alját egy fakanál végével óvatosan kilyukasztjuk, és a habzsákból megtöltjük a vaníliás krémmel.
  8. A megtöltött fánkokat egy tálba rakjuk, és elkészítjük a csokoládészószt.
  9. Ehhez vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felforraljuk egy lábaskában, majd vékony sugárban ráöntjük az olvadt csokoládéra. Egy spatulával addig kevergetjük, míg teljesen sima és fényes, sűrű szószt kapunk. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejszínnel higítjuk.
  10. A szósszal leöntjük a fánkokat, és tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az égetett tészta, és belőle a profiterol:

Megjegyzés

Kb. 30 db fánkhoz elegendő a megadott mennyiség. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss