Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sinka Endre

Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok sajnos időm is van rá. A feleségemmel - több mint 40 éve vagyunk együtt - kezdetben hasonló ízeket kedveltünk, számos étel főzése az én reszortom volt, - az utóbbi időben azonban sajnos egyre inkább eltávolodott az ízlésvilágunk, többek között ezért már évek óta külön konyhát vezetünk.
2010. július 1-én indítottam egy blogot, ha valaki kíváncsi rá, a címe: eshobbychef.blogspot.com


2015 óta tag

916 feltöltött recept

eshobbychef.blogspot.com


Kedvencek

Étel: Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi ételkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett.

Séf: A már említett hölgyek: Nigella Lawson, Stal Judit. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. Egyébként kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. S azért ne hagyjuk ki a nagy \"öreg\"-et, Benke Laci bácsit sem, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza.

Fűszer: Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl., kedvenc szakácsom - Nigella Lawson - még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit, aki szintén kedvencem, inkább utánozza, mint kritizálja.

Alapanyag: Szinte minden.

Legnagyobb

Siker: Amikor sikerül megvalósítani azt, amit elképzeltem.

Kudarc: Nagyképűség lenne, ha azt mondanám, hogy nem volt. Volt, hogy annyira belefeledkeztem a neten való szörfözésbe, hogy közben a kelleténél, jobban megsült az étel a sütőben. Bár lehet, hogy ettől lett izgalmasabb!!!

Feltöltött receptjeim