Étel: Királyrákos falatka
Hozzávalók
* bagett 1 db
* bor (fehér) 1 dl
* fokhagyma 1 gerezd
* joghurt 3 dl, lecsepegtetett
* lime 1 db
* petrezselyem
* póréhagyma
* rák (király) 30 dkg
* só
* vaj 5 dkg
A tisztított királyrákot kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk.
Zúzott fokhagymát adunk hozzá és fehérborral felöntjük. A lime levével meglocsoljuk. Végül a tűzről levéve kevés vajat adunk hozzá. Így hagyjuk kihűlni.
A lecsepegtetett joghurtot kevés sóval és vágott póréhagymával összekeverjük. A baguette-et felszeleteljük karikákra. Megkenjük a joghurtos krémmel.
A királyrák falatokat egy-egy szelet baguette-re helyezzük, így tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Legnagyobb
Siker: Királyrák köntösben sütve fokhagyma mártással
Hozzávalók:
60 dkg királyrák farok, 20 dkg bacon szalonna, só, őrölt fehérbors, 8 db gombafej, 1 dl olaj.
Mártáshoz:
5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 1 csomó snidling, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl fehérbor, só.
Elkészítés:
A rákokat a páncéljuktól megtisztítjuk. Sózzuk, kevés borssal meghintjük. Egyenként szalonna szeletekbe csavarjuk és hatosával hurkapálcára húzzuk. A gombafejeket jól megmossuk és leszárítjuk. Elkészítjük a mártást: vajat olvasztunk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, vágott snidlinget és a lisztet, kissé megpirítjuk, majd felengedjük tejszínnel és a fehérborral. Sózzuk, kevés törött borsot adunk hozzá és jól kiforraljuk. Serpenyőben a rákspízeket lassan megsütjük, majd utána a gombafejeket sütjük meg. Tálaláskor a mártást a tálra öntjük, majd ráhelyezzük a rákspízeket, sült gombafejekkel körítjük. Sáfrányos rizst kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.