Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Preckedli

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütünk 1 egész tojást és 1 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem).
  2. 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.
  3. A diót apróra daraboljuk, és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros dióba belefordítjuk. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymás mellé helyezzük (nem kell sem bezsírozni, sem sütőpapírt tenni alá).
  4. Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-20 perc). A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a tetejét porcukorral jól megszórjuk.

Megjegyzés

Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss