A bolti torta- és süteményalapokat sokan kedvelik, hiszen alapvetően csak néhány hozzávaló szükséges az elkészítésükhöz, pillanatok alatt kész van, és a végeredmény szinte mindig hibátlan. Azonban ha az elkészítéskor a vizet lecseréljük, a kész sütemény még finomabb lesz. Mutatjuk is, hogy víz helyett milyen folyadékot érdemes használni.
Többféle variáció is létezik arra, hogy mivel lehet elkészíteni a bolti alapporokat. Az, hogy melyiket válasszuk csak a saját szájízünkön és a sütemény ízén múlik. A csere aránya miatt sem kell különösebben aggódni, attól függően, hogy milyen folyadékról van szó, ugyanazt a mennyiséget használhatjuk, ami a receptben is szerepel. Mutatjuk is a TastingTable tippjeit, amivel a vizet helyettesíthetjük.
A teljes tej gazdagabb ízt, és a magasabb zsírtartalma miatt nagyobb nedvességtartalmat ad. A sütemény így nemcsak finomabb lesz, de lágyabb textúrát és mélyebb aranybarna színt is kap sütés közben. Ez a csere különösen jól működik a gyümölcsös tortakeverékeknél, de a színes, konfettis torták is igazán szaftosak lesznek tőle. A maradék tejet használhatod vaníliás vajkrém elkészítéséhez is.
Az író savasabb ízvilágot ad a süteménynek, miközben – a teljes tejhez hasonlóan – zsírtartalmának köszönhetően szaftosabb állagú lesz a sütemény. Az író sűrűbb és enyhén savanykás, ami nagyon jól kiegészíti az édesebb tortakeverékeket. Az író kiváló választás például csokis vagy piskóta jellegű süteményekhez, de vörösbársony-tortához is remek, főleg ha krémsajtos mázzal tálaljuk. A receptben feltüntetett víz mennyiségével azonos írót használjunk, de adjunk még hozzá 1-2 evőkanál vizet, így lesz tökéletes az állaga.
A frissen főzött erős kávé tökéletes arra, hogy fokozzuk a csokoládés tortakeverékek ízét. Az intenzív kávé íz kiemeli a kakaót, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl erős, különben a végeredmény inkább mokkás lesz. Fontos, hogy a kávé ne legyen túl forró – hagyjuk kihűlni, ha a recept szobahőmérsékletű folyadékot ír elő. Viszont csak a receptben írt víz felét cseréljük csak le kávéra – a másik felét hagyjuk meg víznek vagy tejnek.
A szénsavas italok, mint a gyömbérsör, Sprite vagy kóla, segítenek, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A bennük lévő buborékok fellazítják a keveréket, miközben az ital íze is hozzáad az élményhez. A kóla jól megy a csokis tortákhoz, a meggyes kóla akár egy feketeerdő-torta hangulatát is megidézheti. Gyömbérsör kiváló választás répatortához vagy fűszeres keverékhez, míg a citromos-lime-os üdítők remekül passzolnak citromos vagy karamellás süteményekhez.
Bár a gyümölcslé nem tartalmaz zsírt, összetett édességet és gyümölcsös karaktert ad a tortának. A legjobb, ha a gyümölcslé íze illik a keverékhez – például ananászos, epres vagy narancsos tortákhoz használjunk hasonló levet. A csere aránya itt is 1:1, viszont ha sűrűbb a lé, akkor érdemes rajta hígítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.