A tojáspucolásnak van egy végtelenül egyszerű trükkje, amit csak nagyon kevés ember ismer. Nincs szükség hozzá semmilyen különleges eszközre, csupán egy másik tojásra.

A tojáspucolás nem tűnik nagy ördöngösségnek, viszont tud fejtörést okozni, főleg, ha a héj nem hagyja magát. Bosszantó, mikor csak nagy szenvedés árán tudjuk megpucolni a tojást, ráadásul annak a fele a héjjal együtt le is jön. Ennek elkerülésére hoztunk egy remek trükköt.

Ezzel az egyszerű trükkel gyerekjáték lesz a tojáspucolás
Ezzel az egyszerű trükkel gyerekjáték lesz a tojáspucolás
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Égető probléma a tojáspucolás

Mi sem bizonyítja jobban, hogy sok háziasszonyon kifog a főtt tojás, hogy a megfőzésére és megpucolására is számos praktika létezik. Az egyik ilyen, hogy ha letelik a főzési idő, akkor „sokkolni” kell a tojást, azaz rögtön jeges vízbe kell tenni, így könnyebben elválik a héja. Egy másik trükk szerint a már megfőtt és kihűlt tojást egy pohárba kell tenni és egyszerűen alaposan megrázni, így a héja elválik a tojástól és könnyen eltávolítható. De mi van akkor, ha egyik trükk sem működik és gyors megoldás kell?

Tojáshéjjal a tojáshéj ellen

Vannak, akik egy egyszerű megoldásra esküsznek, méghozzá a tojáshéjra. A tojásoknak a héja ugyanis olyan, mint két mágnes: nemes egyszerűséggel vonzzák egymást. A trükk csak annyi, hogy a tojás megtörése után egy másik, már megpucolt tojás héjával kell elkezdeni lebontani a külső réteget. Ennek a praktikának a hátránya, hogy egy tojást először meg kell tisztítanunk, hogy a következőknél már használhassuk a trükköt.

A tojás héja nemcsak a főtt tojás esetében nyújt megoldást. Akkor is bevethető, ha a nyers, feltört tojásba kerül bele egy kis héj darabka. 

Tojás air fryerben?

A magyar konyhákban is egyre elterjedtebbek az air fryerek. De azt tudtad, hogy akár tojást is főzhetsz benne? Ennek előnye, hogy nincs szükség hozzá vízre, és mégis tökéletes állagú tojást készíthetsz. Ebben a cikkünkben meg is mutatjuk, hogy hogyan.

Tudtad? 

A tojás könnyen megbetegíthet, ha nem jól tárolod. Annak érdekében, hogy a tojás ne okozzon ételmérgezést, és az íze, valamint az állaga se veszítsen a minőségéből, érdemes megfogadni egy-két tanácsot. Fontos például, hogy a tojások hideg levegőn, azaz hűtőben legyenek illetve, hogy ne tegyük ki hőingadozásnak, mivel így a baktériumok könnyen elszaporodhatnak a felületükön.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.